Blogg

 Välkommen till min blogg!

Jag har alltid älskat gamla saker & prylar. Jag ser skönhet i gamla nötta ting & jag älskar att ge ratade möbler nytt liv genom lite färg omtanke & fantasi. Alla möbler & prylar har en intressant histora att berätta om dess ursprung & resa genom tiden.

Vad är då min historia?! Jag är 43 år, sambo & mamma till en underbar 6-årig son. Vi bor i ett hus vid Ringsjön som är under renovering både in & utvändigt. Till familjen hör också 6 glada hundar & 4 katter.

Här kommer jag att skriva om prylar/möbler/inredning & annat som intresserar mig...så följ med på en spännande resa i möblernas & prylarnas värld. 

Likväl som en möbel kan berätta mycket, kan ORD säga  ganska mycket också, eller hur?! Orden nedan representerar mig & det som är viktigt i mitt liv.

inspiration-cs2.jpg

 

Betong & lite återbruk 2 juni 2014

/palltrio.jpg

 Palltrio: Har testat gjuta två st betongpallar med armeringsjärn till ben. Hittade några gamla pidestaler i trä på loppis. Målade den på bilden vit & pimpade med betongkrukor & lite betonghjärtan

/tradack.jpg

Trädäcket! Hittade en massa tryckimpregnerade brädor som skulle slängas, sambon byggde ett litet trädäck som ny pryds av lite betongsaker gjutna i Verksta´n.

/rabarberbord.jpg

Fågelbad på stativ: Benstativet kommer från ett gammal marmorbord som var trasigt & fågelbadet är från ett rabarberblad.

 

Återbruk 9 april 2014

Hittade en rostig bit av ett gammalt stuprör (tror jag att det är:-) i skogen. Var naturligtvis tvungen att "asa" hem den för att använda till ngt kul. Nu pryder den en sten i min trädgård tillsammans med penséer, mossa & några egengjutna betongblommor :-)

/rostig-stupranna-012.jpg

Jag ÄLSKAR min hylla! 31 mars 2014

Denna hyllan hittade jag in en antik & kuriosa-butik. Damen i butiken använde den själv som förvaring av småprylar & porslin. Så fort jag såg den blev jag fullständigt FÖRÄLSKAD & visste att den skulle vara perfekt i vårt matrum. Hon ville först inte sälja den, det var många som velat köpa den förut men hon hade sagt nej. Hon berättade att hyllan stått i en gammal lada på en bongård & blivit stött & nött av tiden, väder & vind. Jag föklarade min tanke med hyllan & målade fram en bild av hur jag tänkte mig att den skulla pryda vårt matrum. Hon måste kännt min kärlek & entusiasm för jag fick köpa den. Visst är den underbar???!!!

 /alskade-hylla.jpg

/alskade-hylla2.jpg

Återbruk!

hylla-honsnat2.jpg

hylla-honsnat-text002.jpg

Annorlunda hylla med hönsnät på dörrarna som jag hittade på en gårdsloppis. Hyllan var grön (glömde fotografera den) så jag målade den vit med en sliten look.

 

  Återbruk

agglada.jpg

Hittade den här gamla Ägglådan på en loppis. Jättebra kuddförvaring vid min läshörna i TV-rummet :-)

agglada-lashorna-003.jpg

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)